Landsmøtet 2023

LM delegasjon 2023 M&R

Landsmøtedelegasjon fra Møre og Romsdal Foto: Kristin Henriksen/NSF

F.v.: Terje Kjøl, Anette Lekve, Vegard Røen, Marte Nygård, Trine Bruseth Sevaldsen, Gina Frostad Olsen, Anja Mari Bjørkavåg, Gjermund Øysteinsson Moe, Birgitte Sundgot Førre, Anne Gutteberg, Kari-Anne Thygesen og Martha Trones

190 delegater fra alle landets fylker var samlet for å diskutere, prioritere og vedta politiskretning for Norsk Sykepleierforbund i perioden 2024-2027.

NSF Møre og Romsdal stod bak 7 kandidater til ulike verv i organisasjonen og er fornøyd med at vi fikk støtte for 4 av de foreslåtte.

Vi gratulerer Anita Hellevik Magerholm med fornyet tillit i sentral nominasjonskomite, Arnold Måsøval-Jensen som vara i kontrollkomiteen, Cecilie Woll Johansen som medlem av forbundsstyret og Lill Sverresdatter Larsen som forbundsleder.

Sammen med faggruppen for ortopediske sykepleiere og Jordmorforbundet NSF fikk vi gjennomslag for å styrke satsing og øke kunnskap om muskel- og skjelettlidelser med fokus på kvinne- og eldrehelse i et folkehelseperspektiv!

Andre områder som ble støttet fra delegatene fra Møre og Romsdal er:
- en tydeligere ledersatsning og videreføring av prosjekt innen psykisk helse og rus
- mangfold og inkludering
- etikkens plass i helsetjenesten
- likestilling av skift og turnus slik at de som etter dagens avtaleverk kvalifiserer for 35,5/uke vil kvalifisere for 33,6 t/uke.
- en livsfasepolitikk som kan inneholde redusert eller tilpasset arbeidstid, tilpasning i arbeidsoppgaver, mv. som gjør at sykepleiere kan stå i hele stillinger gjennom et helt yrkesliv

Alle vedtak som ble gjort, kan du lese mer om her: https://www.nsf.no/landsmotesaker-2023

NSF Møre og Romsdal ønsker å rette en stor takk til våre delegater som deltok på landsmøtet, en tydelig, modig og stolt delegasjon!