Fagruppe innen psykisk helse og rus i Agder

Nyvalgt styre sammen med Espen Gade Rolland, leder for landsgruppen, sammen med Unni H Syvertsen, artin Rafoss, Tone Bryn Damsgård, Bodil Bakkan Nilsen, Christina Gustavsen og Linn A Omland. Vivi Ann Årstad Brønn var ikke tilstede da bilde ble tatt.

Styret i Spor Agder sammen med Espen Gade Rolland, leder for landsgruppen, Unni H Syvertsen, Martin Rafoss, Tone Bryn Damsgård, Bodil Bakkan Nilsen, Christina Gustavsen og Linn A Omland. Vivi Ann Årstad Brønn var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Våre overordnede mål for styret i perioden 2023-2025

Sammenslåing av lokalgruppene i Aust og Vest Agder skjedde allerede i 2022, og målet er videreføring av aktiviteten fra de tidligere to fylkene.

Styret ønsker et aktivt lokallag med et faglig oppdatert styre. Et styre som når ut til sine medlemmer gjennom medlemsmøter, lokale kurs og elektronisk kommunikasjon (sms, epost) i NSF portal.

Vi tar sikte på å arrangere medlemsmøter 2 ganger i året. Julemøtet har vært populært, og også fagkafeer .

Antall medlemmer pr 01.01.24: 169 SPOR medlemmer i Agder- og vi kan absolutt bli flere!

Bli medlem: Meld deg inn ved å ta kontakt med Bodil.Bakkan.Nielsen@kvinesdal.kommune.no, eller direkte til SMS - Kodeord "SPOR" 02409

Det koster 450 proner pr år, og bachelor studenter har gratis medlemskap

Styrets medlemmer:

Leder: Bodil Bakkan Nielsen Bodil.Bakkan.Nielsen@kvinesdal.kommune.no , nestleder: Martin Rafoss, sekretær: Unni Syvertsen, kasserer:  Linn Omland, styremedlemmer : Christine Gustavsen, Viviann Aastad, Cille Steenfeldt-Foss, Tone Bryn Damsgård.

Vi tar sikte på å arrangere medlemsmøter 2 ganger i året. Julemøtet har vært populært i årevis i tidligere Vest-Agder og Aust -Agder hadde populære fagcafeer.

Aktuelle arrangementer som vi står ansvarlig for:

Halvdags medlemsmøte i Arendal 14.06 i 2023 innlegg ved Martin Rafoss: «Drømmesykehuset og behovene – mennesker i møte med systemet»

Fagdag og medlemsmøte i Kristiansand 26.10 i 2023 med tema: «Hjelp som hjelper» med lokale bidragsytere i tillegg til SPOR sitt nye æresmedlem Åshild Fause.

«Hjelp som Hjelper» arrangerte vi for 2.gang i 2023 på Metochi sammen med Listersamarbeidet, Skien og Fredriksstad kommune i tillegg til Birgit Valla. Uka ble svært bra med veldig gode tilbakemeldinger. I 2022 var vi på Gjendebu.

I 2024 arrangerer vi også dette seminaret i uke 37. «Hjelp som hjelper- et veiskille i psykisk helsearbeid» på UiA´s studiesenter på Metochi, Lesvos. Kurset ble fulltegnet like over nyttår ,men det er mulig å sette seg på venteliste. Flere SPOR medlemmer skal ha innlegg på seminaret.

Øvrige pågående aktiviteter i 2024:

Styremøter, både fysisk og digitalt (TEAMS).

Deltagelse på Lokalgruppeleder konferanse i februar og oktober 2024

Faggruppekonferanse i april 2024

Deltagelse på Stand under Arendalsuka i august i 2024

En stor del av aktiviteten i styret har vært «sykepleiehistorier». Et prosjekt ledet av Landsstyret i SPOR og hvor 4 av tidligere og nåværende styremedlemmer har intervjuet psykiatriske sykepleiere, og er i gang med gjennomgang av alle intervjuer. Sykepleiere som har gjort seg bemerket, satt spor eller vært gode faglige bidragsytere inn i fagfeltet psykisk helse og rus – alder over 60 år. Målet er ei bok som skal ferdigstilles innen utgangen av 2025. (prosjektet ble forsinket pga travle veiledere). Vi har i Agder intervjuet 10-15 psykiatriske sykepleiere i vår region. Vi har vel 60 intervjuer fra hele landet. Det blir veldig spennende å se resultatet når det er ferdig. De som ble intervjuet er et utvalg av alle som vi vet hadde gitt et viktig bidrag i dette arbeidet.

Fra Arendalsuka 2023

Martin Rafoss, Bodil Bakkan Nielsen, Tone Bryn Damsgård, leder av SPOR Espen Gade Rolland