Sommerhilsen fra styret

Styret i LSL 2022

Styret i landsgruppen av sykepleierledere

Et av de viktige temaene vi har mye fokus på nå og utover høsten, er NSFs Landsmøte som arrangeres i november d.å. der bl.a. sak om «Ledelse» blir en av flere prioriterte saker, der det skal debatteres og voteres m.m. LSL forventer at det utarbeides en fremtidsrettet satsing på konkrete tiltak som kommer NSFs ledermedlemmer til gode.

Noe vi har jobbet mye med i 2022 og denne våren, er å få til en permanent Mentor-ordning for unge sykepleieledere som satser på ledelse som karrierevei, samt Etisk refleksjonsveiledning som er et godt og kjent verktøy for sykepleiere og deres ledere i kommunehelsetjenesten. Begge disse pedagogiske verktøyene har også blitt utprøvd og evaluert i regi av NSF og LSL, med godt resultat og gode tilbakemeldinger av de som har deltatt.

Det er også gjort en større og generell spørreundersøkelse blant sykepleieledere som samlet gir tydelig tilbakemelding på at dette er svært relevante og faglig gode verktøy som bør prioriteres og iverksettes som permanente tilbud for sykepleieledere og sykepleiere som kan søkes på av medlemmer i NSF og LSL. Under Landsmøtet blir det svært viktig for LSL styret sammen med Sentralt Fagforum og de andre faggruppene, å få vedtatt; at Mentor-ordning og Etisk refleksjonsveiledning blir noe av det faglige organisasjonen skal satse videre på for sykepleieledere og sykepleiere i neste landsmøteperiode. Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for å få dette vedtatt!

I begynnelsen på juni arrangerte NSFs faggruppe innen psykisk helse og rus og LSL sammen skriveseminar på Metochi-senteret på Lesbos i Hellas. På skriveseminaret ble deltakerne tilbudt veiledning, hjelp og støtte til å omarbeide oppgaver til artikler/kronikker/essay m.m. Det deltok 40 personer på seminaret som var svært så vellykket og som frister til gjentakelse!

Ellers skal vi følge opp våre lokale Faglige Nettverksmøter som startet opp i 2022. De har fått gode tilbakemeldinger med innhold på aktuelle og tidsriktige faglige tema. Det planlegges nye Nettverksmøter til høsten og våren 2024 som vil bli annonsert over ferien og fortløpende utover i høst! Nettverksmøtene arrangeres lokalt i samarbeid med fylkeskontorene og lokalgruppene i LSL i de fylkene vi har det.

Årets Nasjonale lederkonferanse blir arrangert i Bergen på Quality Hotel Edvard Grieg 28. – 29. september 2023. Håper mange medlemmer har mulighet til å komme kvelden før, den 27. september, for da arrangeres Generalforsamling for LSL

Tema på årets konferanse: Fremtiden er nå – tid for handling.                           Det blir en spennende lederkonferanse med viktige og relevante tema i tiden. Følg med på vår Face-book side og NSF/LSL sin hjemmeside!

Vi har også sammen med styret i LNN (Ledernes samarbeids-nettverk i Norden) startet planleggingen av neste nordiske fagkonferanse for sykepleieledere som blir arrangert i Torshavn på Færøyene i begynnelsen på september i 2024.

Headingen på konferansen blir: Mentoring and good relations improve our leadership som blir spennende og samsvarer godt med noe av vår satsing fremover i LSL.

Med dette vil jeg på vegne av Landsstyret i LSL ønske dere alle som er medlemmer i LSL en Riktig God Sommer!

Jan-Erik Nilsen

Leder LSL