Tildeling av Marie Krisofa Lysnes stipend

ML

Fra venstre: Siv Skarstein (OsloMet), Knut Lorentzen (fra Marie Lysnes Stiftelse), Ina Kittelsen-Wang (SiV), Torbjørn Mohn-Haugen (Erfaringssentrum), Espen Gade Rolland (Leder SPoR), Kjell-Henrik Hendrichs (fra Marie Lysnes Stiftelse)

Stipendet ble tildelt to prosjekter a 30 000 kr hver.

Ina Kittelsen-Wang fra sykehuset i Vestfold for prosjekt som omhandler pasienter med samtidige rusproblemer og psykiske helseutfordringer i somatisk helseinstitusjoner. Prosjektet innebærer blant annet:

  1. Kartlegge: identifisere pasientens behov og utfordringer ved nåværende tjenestetilbud. Dette vil inkludere intervjuer, spørreundersøkelser og samarbeid med eksisterende helsepersonell som jobber med denne pasientgruppen.
  2. Utvikling av koordinatorrolle: Basert på kartleggingen, definere en klar rollebeskrivelse for koordinatoren. Dette vil inkludere oppgaver, ansvarsområder og nødvendig kompetanse.
  3. Rekruttering: Ansatte en eller flere med riktig kompetanse for koordinatorrollen.
  4. Opplæring: Tilby opplæring til koordinatoren om ulike problemstillinger pasienten kan stå ovenfor og hvordan man på best måte kan samarbeidet med de ulike avdelingene på.
  5. Implementere IKT-løsninger: Etablere tydelige rutiner og prosesser for hvordan koordinatoren skal samarbeidet med de ulike avdelingene. Anvende moderne IKT-løsninger vil være vesentlig slik at det sikrer god kommunikasjon, informasjon og dokumentasjon på tvers av avdelingene.
  6. Oppfølging og evaluering: Fortløpende evaluering av koordinatorens arbeid, regelmessig tilbakemeldinger og justeringer basert på erfaringer.

Midlene fra Marie Lysnes Stiftelse skal brukes på markedsføring, spredning og kommunikasjon fra prosjektet, som Sykehuset i Vestfold har støttet med interne midler.

Det andre prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Siv Skarstein, førsteamanuensis OsloMet, Erfaringssentrum og SPoR om utprøving av podkast som metode for faglig refleksjon og kompetanseheving.

Hensikten med podcasten vil være å få en kanal og et system for å belyse og formidle aktuell, sentral tematikk innen fagområdet psykisk helse og rus på en lett tilgjengelig, informativ, engasjerende, personlig og faglig god måte. Ved å kombinere et sykepleiefaglig perspektiv med erfaringsperspektiv i hver episode, vil vi bidra til å belyse aktuell tematikk fra ulike og like sider, og forholder oss til modell for kunnskapsbasert praksis på en tydelig måte. På denne måten vil Podkasten bidra til å styrke kompetansen til sykepleierstudenter, sykepleiere, og erfaringskonsulenter, brukere, pårørende og andre fagfolk.

Teamene vil omhandle psykisk helse og/eller rus og ha et sykepleiefaglig perspektiv

Innholdet i samtalen skal balansere fagkunnskap og erfaringskunnskap.

I hver episode inviteres deltagere med fagkunnskap og/eller erfaringskunnskap. Konseptet skal gi mulighet til å reflektere over og belyse spørsmål med relevans innen fagområdet psykisk helse og rus.

Espen Gade Rolland

- Det er flott å kunne vise Marie Lysnes tydelige faglighet videre gjennom denne stipendordningen. SPoR er veldig glade for samarbeidet med stiftelsen og minner om utlysning av stipend for 2024, sier leder for SPoR Espen Gade Rolland.

NSF-SPoR gratulerer stipendmottakerne med stipendet og ønsker lykke til i viktige prosjekt!

Om Marie Kristofa Lysnes’ stipend

Stipendet tildeles en sykepleier som arbeider eller planlegger å arbeide med et prosjekt som vil styrke utdannelsen av sykepleiere gjennom økte forskningsbaserte og kliniske innsikter og praktiske ferdigheter.

Marie Lysnes arbeidet gjennom et langt liv for å heve kvaliteten på̊ sykepleierutdanningen og sykepleie innen det psykiske helsefeltet. Her kan du lese mer om Marie Kristofa Lysnes’ stipend og mulighet for å søke i 2024.