Nytt æresmedlem i NSF-SPoR

Espen Gade Rolland og Åshild Fause

Faggruppeleder Espen Gade Rolland og NSF-SPoRs æresmedlem Åshild Fause

Åshild har gjennom en årrekke vært en tydelige stemme om hvem vi er som fagutøvere og vårt ansvar, og aller mest at vi blir tydelig og stolte som yrkesutøvere i framtida. Hun har skrevet utallige forsknings- og fagartikler, kronikker, leserinnlegg, historiske bøker og fagbøker med sykepleierens funksjon, fag og rolle før, nå og hva som er viktig i framtida.

- NSF-SPoR ønsker å hedre Åshild Fause med æresmedlemskap i faggruppen for hennes omfattende arbeid og engasjement for faget og for sykepleiere innen psykisk helse og rus gjennom en årrekke, sa faggruppeleder Espen Gade Rolland.

Tildelingen foregikk under høstens lokalgruppeledersamling, der Åshild var invitert for å snakke om prosjektet "Sykepleiefortellinger fra psykisk helse og rus". Åshild har vært pådriver bak arbeidet, som nå gjennomføres i flere SPoR lokallag. Prosjektet har gjennomført intervjuer med spesialsykepleiere og psykiatriske sykepleiere, og har fokus på sykepleietenkning, utdanning, sykepleieutøvelse, sykepleierens ansvar og tjenesteutvikling.

- Jeg gratulerer Åshild med en velfortjent æresutnevnelse. Hennes bidrag til sykepleieres kompetanse på psykisk helse er svært betydningsfullt, og hun har betydd mye for utviklingen av faget. Mange sykepleiere har blitt dannet gjennom hennes faglige ledelse, og sykepleiere med spesialisering i psykisk helse har forstått sin rolle og betydning gjennom hennes faglitteratur. NSF har mye å takke Åshild for, mener forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen

Diplom