Medlemsvekst i faggruppa - over 2000 medlemmer!

2000 medlemmer

Milepælen ble feiret med kake på Sykepleiernes Hus. Fra venstre: Hilde Steen, Espen Gade Rolland og Kai Øivind Brenden

NSFs Faggruppe for psykisk helse og rus (SPoR) har nådd en bemerkelsesverdig milepæl med over 2000 medlemmer denne høsten. Denne prestasjonen blir sett som et resultat av systematisk, langsiktig samarbeid og understreker viktigheten av dedikasjonen til profesjonelle sykepleiere innen fagfeltet. Kai Øivind Brenden, 2. nestleder i NSF og leder av prosjektet for psykisk helse og rus de siste årene, legger vekt på betydningen av denne milepælen for videre strategisk satsning innen fagområdet.

Milepæl i antall medlemmer

- Dette er en viktig milepæl for SPoR og NSF, som viser hvor langt vi kan nå gjennom systematisk, strategisk og langsiktig samarbeid med faggruppene, sier Brenden.

Espen Gade Rolland, leder for SPoR, peker på den betydelige veksten og samarbeidet som gjorde denne milepælen mulig:

- Dette er noe vi jobber mye med, og samler mange krefter i hele organisasjonen som drar i samme retning.

Dedikert innsats gir økende medlemstall

SPoR har opplevd en imponerende nettoøkning på over 500 medlemmer de siste to årene. Samtidig har medlemstallet i NSF innen kategoriene psykisk helse og rus økt i samme tidsperiode. Denne økningen understreker den nære sammenhengen mellom faglig aktivitet og engasjement i fagfeltet. Faggruppen har benyttet prinsippene fra medlemsmodellen og medlemsarbeidsstrategien i NSF, med målrettede tiltak for rekruttering, medlemsbevaring og aktivisering.

Sykepleieres voksende rolle i helsevesenet

I en tid preget av betydningsfulle endringer innen psykisk helse og rusfeltet, inkludert en 10-årig dynamisk opptrappingsplan, kommende forebygging og behandlingsreform innen rusfeltet, samt en nasjonal helse- og samhandlingsplan, blir det stadig mer viktig at sykepleierne, som utgjør den største profesjonen innen tjenestene, har en sterk stemme i utformingen av politikk og tjenester.

Fokus på kompetanse og samarbeid

Faggruppen følger nøye oppstarten av en master i sykepleie innen psykisk helse, rus og avhengighet, og mener at kompetansen beskrevet i forskriften vil føre til bedre tjenester over hele landet, spesielt for de som ofte befinner seg i sårbare situasjoner med omfattende hjelpebehov. Samarbeid med brukere og pårørende er et av kjerneområdene for sykepleiere i tjenesten.

Økende interesse for faggruppa

Hilde Steen, medlemsansvarlig for SPoR, uttrykker sin glede over den økende interessen blant sykepleiere for faggruppa:

- Det er overveldende positivt å se så mange sykepleiere identifisere seg med faget og melde seg inn i SPoR. Kontakten med både nye og etablerte medlemmer er svært verdifull.

Kake 2000