Webinar 24.mai kl.12-12.30

Einar Aasen Tryti

Fredag 24. mai klokken 12:00-12:30 har Faggruppe i Migrasjonshelse og flerkulturell sykepleie NSF gleden av å invitere til webinar med nevropsykolog Einar Aasen Tryti.

Einar Aasen Tryti er stipendiat ved Akershus Universitetssykehus i tillegg til å undervise ved RBUP (Regionalt senter for barn og unges psykiske helse, Øst og Sør). Einar skal drøfte tematikken som forskningen hans tar utgangspunkt i, den relativt sett mye høyere forekomsten av autisme hos barn med innvandrerforeldre og utviklingen i denne forekomsten sammenlignet med utviklingen blant barn født av norskfødte foreldre.

De siste to tiårene har vi sett en voldsom økning i forekomsten av autisme hos førskolebarn. Barnehabiliteringen på Ahus har gått fra å stille omtrent 15 diagnoser i året frem til 2008, til å stille mer enn 100 diagnoser årlig hos førskolebarn i 2020. De aller fleste av disse barna er barn av innvandrerforeldre.

Barnehabiliteringen på Ahus gjennomfører et forskningsprosjekt for å kaste lys over utviklingen, beskrive pasientpopulasjonen og danne grunnlaget for fremtidig forskning og intervensjonsstudier. Einar Aasen Tryti er stipendiat i dette forskningsprosjektet, og redegjør for sentrale problemstillinger, utviklingstendenser og dilemmaer i forskningsarbeidet.

Presentasjonen varer i 15-20 minutter etterfulgt av en Q&A.

Webinaret er gratis og åpent for alle interesserte, del gjerne!

Her er lenke til webinaret

Velkommen!