Nominasjonskomiteen har gjort ferdig sin innstilling

Logo - Jordmorforbundet NSF

I landsstyret for jordmødre er det ledige verv til ett fast landstyremedlem og tre vara. Fristen for å nominere medlemmer gikk ut 25/8-23. Det vil foregå en elektronisk votering og informasjon om dette vil bli sendt ut til medlemmer på SMS og e-post. Fristen for å stemme på hvem du ønsker inn i landsstyret for jordmorforbundet er 15/9-23.

Nominasjonskomiteen har nå gjort ferdig sin innstilling og du kan lese begrunnelsen her:

Innstilling og arbeidet til valgkomiteen Jordmorforbundet NSF 04.09.23
L
eder: Ingvill Dalseg, Charlotte Agnete Mannsverk og Linn Holberg

Valgkomiteen fremmer herved vår innstilling, som følger:

Styremedlem: Anita Lyngholm

1. varamedlem: Marthe Frigård Hansen
2. varamedlem: Elise Vågsholm
3. varamedlem: Anna Hoel

Valgkomiteen har i møter gjennomgått villighetserklæringer, sett på fordelinga av erfaring fra arbeid i spesialist- og kommunalhelsetjeneste, engasjement innenfor kvinnehelse, barsel og fødselsomsorg. Vi har vurdert alder, bosted samt tidligere erfaring med styrearbeid.

Vi har hatt korte samtaler med flere av kandidatene.

Anita Lyngholm innstilles av valgkomiteen som styremedlem, hun har lengre erfaring med styrearbeid i NSF og Jordmorforbundet. Hun har vært tillitsvalgt sammenhengende siden 2015, og frikjøpt hovedtillitsvalgt siden 2021. Anita har god oversikt og kunnskap om organisasjonsarbeid og NSF sin politikk. Valgkomiteen mener at Anita vil være en styrke med sin kompetanse og erfaring for styret i jordmorforbundet.

Valgkomiteen innstiller Marthe Frigård Hansen som første vara til styret. Hun jobber ved kvinneklinikken på Lillehammer. Hun har ikke tidligere vært tillitsvalgt, men brenner for og viser et stort engasjement for kvinnehelse og fødsel- og barselomsorg. Hun sier selv at hun er lærevillig og har veldig lyst til å engasjere seg. Valgkomiteen mener en første varaplass vil gi Marthe en god start og innsikt i arbeidet til jordmorforbundet.

Elise Vågsholm innstilles som andre vara og Anna Hoel som tredje vara.

Takk for fine samtaler med alle, godt valg!