Disse har stilt til valg til jordmorforbundets styre

alle

1. Aina Wendelborg
Arbeidssted og stilling: Jordmor i STHF 80% Ambulerende jordmortjeneste. For tiden i permisjon uten lønn etter ett års sykemelding. Det har vært en langvarig og er en stadig pågående prosess med nedlegging av følgetjeneste i Tinn.
Utdanning: Jordmorutdanning i Oslo 1991-1993. Instruktørutdanning i Coaching og Qigong.
Yrkespraksis: Sykepleier i kirurgisk avdeling og hjemmesykepleie. (3 egne barn). Jordmor føde/barsel Fredrikstad, Tønsberg, Drammen og Arendal sykehus. Kommunejordmor i Sande kommune, Holmestrand kommune og Borre kommune. Hjemmefødsler fra 1993-2021. Forelest for jordmorstudenter Bakkenteigen, Vestfold. Foredrag fagdager Fødeavd. Drammen sykehus. Fødselsforberedelse som kommunejordmor og privat jordmor (ENK). (siden pandemien mest digitalt) Veiledningstjeneste på nett (nettjordmor). Ambulerende jordmor i Tinn fra 2011. (inkludert svangerskap/barselomsorg og følgetjenste)

Tidligere og nåværende verv i NSF: Ingen
Annen organisasjonserfaring: Ingen

Dette brenner jeg for (stikkord): "En fødselsomsorg som lang bedre enn nå ivaretar starten på livet. innføring av differensiert fødselsomsorg i praksis, inkludert hjemmefødsler. Bedre jordmors arbeidsvilkår, autonomi og tillitten til fysiologien. Styrking og oppretting av jordledede fødeenheter med bedre mulighet for å ta vare på den fysiologiske/naturlige fødselen. Vekk med foretaksmodellen og inn med forløpsfinasiert fødselsomsorg. Ta vare på jordmorkunsten. (Samspillet forskning og erfaringsbasert kunnskap) Nok jordmorhender og tid på alle nivåer, til å sikre både en trygg, verdig og styrkende opplevelse, når et barn skal komme til verden, uansett hvor og hvordan."

2. Elise Mikaelsen Vågsholm


Arbeidssted: Herøy helsestasjon, Møre og Romsdal
Utdanning: Jordmor
Yrkespraksis: Fødeavdelingen Volda sykehus fra 2006-2018. Kommunejordmor fra 2011

Tidligere og nåværende verv i NSF: ingen
Annen organisasjonserfaring: Leiar for FAU. Kasserar i Tjørvåg/Myrvåg musikk korps. Har vore sytremedlem i Tjørvåg Bedehus.

Dette brenner jeg for (stikkord): "Eg ønsker at jordmor skal bli akseptert for sin kunnskap i kommunehelsetjenesta. Eg opplever her at ein må ofte jobbe hardt for å kome seg opp og fram. Ein kjemper både mot fastleger og helsespl. Eg har jobba 12 år i kommune helsetenesta, og i tolv år har eg kjempe for jordmors plass i kommune for kvinnehelse. Så jordmor rettigheiter og kvinnehelse er mine to største saker eg brenner for"


3. Anna Hoel

Arbeidssted og stilling: Vestre viken helseforetak, 100 % stilling som jordmor
Utdanning:
Master i jordmorfag ved Høgskulen på Vestlandet (2021-2023)
Utveksling i Tanga International Conference Center i Tanga, Tanzania (2019)
Bachelor i sykepleie ved Lovisenberg diakonale høyskole (2017-2020)
Bachelor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo (2014-2017)

Tidligere og nåværende verv i NSF: ingen
Annen organisasjonserfaring: Styremedlem i i Studentparlamentet ved Lovisenberg diakonale høyskole (2018-2019)
Varamedlem i Ung i kor (2020-2022)

Yrkespraksis:
Jordmor - Bærum føde- og barselenhet, Vestre Viken HF /juni 2023(nåværende arbeidsgiver)
Sykepleier - Storken, Haukeland Universitetssykehus (Aug 2021-jun 2023)
Sykepleier - Observasjonsposten og hjertemedisinsk sengepost, Nordlandssykehuset (aug 2020 - aug 2011)
Assistent, deretter sykepleier - Akutt slagenhet, Ullevål Sykehus (Mai 2019-aug 2020)
Assisent - Hjemmesykepleien, bydel Nodre Aker, Oslo kommune (jun 2018-jun 2020)
Lærervikar og assistent - Tåsen skole, Oslo kommune (jan 2017-jul 2017)
Selger - We Are Live (des 2015-mar 2017)

Dette brenner jeg for (stikkord):
"Individualisert fødselsomsorg, sårbare kvinner, god kommunikasjon, informasjon i en form som kvinnen forstår, altså så lite avansert fagspråk som mulig, bruk av tolk, kampen mot obstetrisk vold."

4. Anita Lyngholm


"Jeg er veldig motivert for å være med og utvikle faggruppens fremtidige poltikk og satsingsområder. Det faglige og politiske arbeidet på nasjonalt nivå er avgjørende for utviklingen av fødsels- og barselomsorgen. Oppslagene i media om kvinners opplevelse etter fødsel i sommer, understreker at vi som forbund har en viktig jobb å gjøre inn mot myndighetene.

Jeg er samfunnspolitisk engasjert og har etter hvert en solid bakgrunn som tillitsvalgt i NSF på flere nivåer. Dette mener jeg at gjør meg godt egnet til vervet i landsstyret. Jeg har tidligere vært tillitsvalgt sammenhengende i Sykehuset Østfold siden 2015, først som PTV på føde/barsel og fra 2021 som frikjøpt hovedtillitsvalgt i 100% stilling. Som hovedtillitsvalgt dekker jeg blant annet kvinne/barn-klinikken. Gjennom mine verv har jeg tilegnet meg god kunnskap og innsikt i NSF sin politikk og organisatoriske arbeid. Lokalt jobber vi mye mot lokalpolitikere og politikere på "Østfoldbenken" for å påvirke der vi kan.
Fra 2019 har jeg vært styremedlem i Jordmorforbundet, Østfold. I kombinasjon med HTV-vervet gir dette meg en helhet med tanke på samarbeid og fagutvikling. Vi har en aktiv og velfungerende lokalgruppe som arrangerer fagkvelder flere ganger i året.
Jeg har et brennende engasjement for kvinnehelse og jordmoryrket. Jeg har gjennom mitt HTV-verv jobbet mye med problemstillinger knyttet til jordmødres arbeidsvilkår. Ved hjelp av min erfaring innen fagfeltet og gjennom strategisk arbeid har jeg fått gjennomslag for flere forbedringer i vilkårene for jordmødre lokalt. Min utdanning innen kommunikasjon er noe jeg drar nytte av i arbeidet for NSF

Jeg brenner for helhetlig fødselsomsorg og at sykehusene skal jobbe forskningsbasert og ikke gjøre intervensjoner basert på verstefallstenkning og frykt. På eget sykehus tar vi for eksempel innkomst CTG på alle fødende etterfulgt av et nytt CTG hver 4. time på friske kvinner.

Jeg ser i tillegg fram til å være delegat på Landsmøtet NSF i november"

5. Torill Paasche


Arbeidssted og stilling: Kvinnehelse og jordmortjenester selvstendig næringsdrivende
Utdanning: Sykepleier 2003. Jordmor 2008.
Yrkespraksis: Helgelandssykehuset 2005-2021
Selvstendig næringsdrivende 2022-D.D.

Tidligere og nåværende verv i NSF: Plasstillitsvalgt fødestuen Brønnøysund 2016-2018
Annen organisasjonserfaring: Styremedlem i Rødt lokallag Sømna

Dette brenner jeg for (stikkord): "Kvinnehelse-kontakt med jordmor i forbindelse med svangerskap, fødsel og barsel blir et reelt tilbud til alle. Gode arbeidsforhold for jordmødre. Nok jordmødre. Lønn i forhold til ansvar.

6. Marthe Frigård


Arbeidssted: Kvinneklinikken Lillehammer, føde/barsel.
Sykepleieutdanning 2010-2013, Levanger
Jordmorutdanning 2014-2016, Bergen

Yrkespraksis: Som sykepleierstudent og nyutdannet sykepleier jobbet jeg ved føde/barsel på St.Olavs hospital. 1 år som sykepleier i Trondheim kommune, Har jobbet ved fødeavdelingen i Lillehammer siden jeg var ferdig jordmor. Jobber i dag 100%. i tillegg er jeg koordinator for forsterket barsel, som et ett tilbud til sårbare gravide i samarbeid med BUP sped og småbarnsteam.

Tidligere og nåværende verv i NSF: Ingen nåværende
Annen organisasjonserfaring: Ingen organisasjonserfaring

Dette brenner jeg for:
"Lønn. Holde jordmødre i jobb, fase og hele stillinger. Det skal være attraktivt å jobbe som jordmor. Faglig utvikling. Familiepolitikk. Barselomsorg og den sårbare gravide/fødende og barselkvinnen, og deres familie"