Offisiell åpning av Nasjonalt kompetansemiljø for helsestasjon og skolehelsetjeneste i Levanger 6.desember 2023

Åpning av kompetansemiljø i Levanger

For å styrke kompetansen, fagutviklingen og forskningen i helsestasjons-, skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom, lanserte regjeringen høsten 2022 etableringen av et høyt etterspurt nasjonalt kompetansemiljø for tjenestene.

LaH ved Ann Karin Swang var naturligvis tilstede under åpningen. Kompetansemiljøet fikk et bilde i gave fra LaH som heter GI og skal symbolisere at vi gir av hverandres kunnskap til utvikling av tjenesten.

Kompetansemiljøets mål er å produsere forskning som grunnlag for kunnskapsbaserte helsefremmende og forebyggende tjenester for barn, unge og deres foreldre, samt støtte kommunene med å ta i bruk beste tilgjengelige kunnskap i fag- og tjenesteutvikling. Dette gjøres gjennom blant annet opprettelsen av en kunnskapsportal for tjenestene samt forskning på kunnskapshull i nasjonal faglig retningslinje gjennom samarbeid med eksisterende fagmiljø og Helsedirektoratet.

Kompetansemiljøet får 15 millioner kroner over statsbudsjettet gjennom årlige bevilgninger til FHI. Organisatorisk forankres kompetansemiljøet i FHI som oppretter en ny avdeling i Levanger.

Vår egen helsesykepleier Hanne Nissen Bjørnsen har fått jobben som direktør for kompetansemiljøet. Dette er vi veldig glade og stolte over. Vi ønsker henne og hennes nye kolleger lykke til med etableringen av kompetansemiljøet. Gleder oss til å følge utviklingen i 2024.