Forbundslederen inviterte minister til Balsfjord

Lill Sverresdatter Larsen og Sigbjørn Gjelsvik på  Kvienskogen omsorgsboliger

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen inviterte kommunal- og distriktsminister, Sigbjørn Gjelsvik til sin hjemkommune Balsfjord.

De besøkte Kvienskogen omsorgsboliger, og fikk møte både beboere ved omsorgsboligen, samt ansatte og ordføreren i Balsfjord kommune, Gunda Johansen.

Med på besøket var også Mari-Ann Benonisen, nestleder i NSF Troms og Finnmark og Anne Marie Isaksen, hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Balsfjord.

Investere i livsnødvendig kompetanse

I Arbeidsgivermonitoren 2023 som ble lagt fram av KS forrige uke, så oppgir 92 prosent av norske kommuner at de opplever det som ganske eller meget utfordrende å få ansatt nok sykepleiere.

Med lokalvalget rett rundt hjørnet ville Sverresdatter Larsen synliggjøre at for å sikre tjenester av god kvalitet – er det helt nødvendig å investere i livsnødvendig kompetanse i hele Norge

– Politikerne tenker for sektorbasert. Det kan ikke være kun helseministeren som har ansvaret for en helsetjeneste med kvalifiserte sykepleiere i hele landet. Det ansvaret bør også forsvarsministeren, justisministeren og kommunalministeren kjenne på. Derfor er vi så glad for at Gjelsvik har tatt turen nordover, sa forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Sigbjørn Gjelsvik i samtale med beboer
Jenny Haugslett, beboer ved Kvienskogen omsorgssenter, i samtale med kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik og Gunda Johansen, ordfører i Balsfjord kommune.

– Vi skal være en medspiller

Tema for dagen var både boligpolitikk, desentraliserte utdanninger, distriktstiltak for å rekruttere og beholde sykepleiere og lønnsvilkår for pensjonerte sykepleiere som fortsatt vil jobbe.

– Det er kommunen som sitter i sentrum, men jeg er opptatt av at vi skal være en medspiller for å få på plass løsningene som trengs, sa Gjelsvik til avisa Nye Troms i forbindelse med besøket i Balsfjord.

Nyheter