Tillitsvalgtkonferanser høsten 2023

Fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen snakker om de viktigste sakene for NSF Viken på Landsmøte 2023

Tillitsvalgtkonferansene er viktige samlinger hvor de tillitsvalgte får faglig påfyll og økt kompetanse slik at de kan stå stødig i vervet og bistå medlemmene, på best mulig måte.

Sigrid Engen

Denne gangen hadde vi fokus på hvordan vi, som tillitsvalgte, kan være med på å jobbe for å beholde sykepleiere i yrket. Temaene vi hadde oppe var blant annet tillitsvalgtes rolle ved sykefraværsoppfølging og arbeidsmiljøarbeid, emosjonelt belastende arbeid, seniorer i arbeid og nytt om pensjon.

Odd Hoika snakker om tilrettelegging

Odd Hoika fra NAV Arbeidslivssenter snakket om tilretteleggingsplikt og styringsrett, medvirkningsplikt, legen og NAV sin rolle ved sykefraværsoppfølging. Videre snakket han om hva utvidet partssamarbeid og forsterket partssamarbeid betyr i praksis og hvordan dette kan bidra til bedre arbeidsmiljø og lavere sykefravær.

Sigrid Engen fra Arbeidsmiljøsenteret snakket om systemarbeid som forebygger emosjonell overbelastning i offentlig sektor og hvordan man kan jobbe for å beholde sykepleiere i yrket.

Tove Midtsundstad

Tove Midtsundstad presenterte Fafo rapporten om seniorer i sykehus. Og Nathalie Ebbesen ga oss en innføring i hva som er nytt i pensjons verdenen.

Nathalie Ebbesen fra KLP

Vi takker aller foredragsholdere og deltagere for noen spennende, lærerike og inspirerende dager!