Årets sykepleier og sykepleieleder 2024

Agnes Brønstad og Oddmund Omre

I forbindelse med arrangement i anledningen den internasjonale sykepleierdagen, deles det ut hvert år en pris til én sykepleier og én sykepleieleder som trer frem som en god representant for sykepleiefaget. 

Det ble nominert 3 kandidater til sykepleierprisen og 2 kandidater til sykepleielederprisen. Alle gode og velbegrunnede nominasjoner fra de respektives kollegaer.  

Nominasjonskomiteen anerkjente de gode kandidatene, og fylkesstyret var enstemmige i sitt valg av årets priser.  

Sykepleierprisen tildeles Oddmund Omre, demenskoordinator i Notodden kommune for sitt engasjerende arbeid for demente, og sin gode evne til å stå på for en gruppe pasienter som opplever mye stigma. Han er opptatt av fag og etisk refleksjon, og jobber tverrfaglig i kommunen. Oddmund er primus motor for demenskontor i kommunen. 

Sykepleielederprisen tildeles Agnes Brønstad, studierektor og avdelingsleder på helseavdelingen, Fagskolen Vestfold og Telemark. Hun får prisen på bakgrunn av sitt engasjement for sykepleiefaget og sine lederegenskaper. Agnes er tydelig og inkluderende og viser stor tillit til både ansatte og studenter. Faget er av stor betydning for Agnes, og hun er også lærebokforfatter.  

Vinnerne får hvert sitt diplom, blomster og honorar på kr 6500,-. Forslagsstiller får et honorar på kr 500,-.  

Vi gratulerer Oddmund og Agnes med årets priser!