Reisebrev fra Montreal

Fylkesleder Trine B. Sevaldsen og nestleder Gjermund Ø.Moe

Fylkesleder Trine B. Sevaldsen og nestleder Gjermund Ø. Moe deltok på kongressen.

Årets internasjonale sykepleiekongress ble i år avholdt i Canada, nærmer bestemt Montreal. Dette er første gang kongressen er arrangert fysisk etter koronapandemien. Fylkesledelsen i Møre og Romsdal var representert på denne viktige arenaen, sammen med 6000 sykepleier fra hele verden under slagordet: Sykepleiere sammen, en kraft for global helse. Internasjonalt arbeid og samhold er særdeles viktig i disse tider og ICN gir oss et fora der sykepleiere fra alle verdens hjørner kan møtes og diskutere fag- og politikk.

Sykepleiefaget er globalt, derfor er konferansen viktig for felleskap, erfaring- og kunnskapsdeling! Å møte, diskutere og etablere relasjoner med andre land er avgjørende mer enn noen gang, for å sikre gode helsetjenester i hele verden. Vi lar oss imponere over hva andre land får til med økonomisk knapphet og få ressurser.

Det er krig på flere kontinenter. Der sykepleierne står i førstelinje og kjemper en kamp som for oss er vanskelig å forstå. Den ukrainske sjefssykepleieren greide å gi et bilde med å fortelle om hverdagen for krigsrammede sykepleier i sitt hjemland. Ekstra sterkt ble det for både oss og henne da 6000 kollegaer reiste seg i salen, applauderte og viste solidaritet og støtte.

Vi har hørt gode innlegg og resultater fra forskning om bl.a. sykepleieledelse, psykisk helse og rus og ikke minst viktigheten med sykepleie og sykepleiere i samfunnsdebatten. Sykepleiere er en sentral aktør som skal høres, vises og respekteres!

Til slutt vil vi gi honnør til norske bidrag fra politikere og ansatte i NSF. Samt andre norske bidragsytere som holdt foredrag, innlegg, la fram postere eller deltok i ulike debatter.

Den ukrainske sjefssykepleieren var med digitalt fra Ukraina
Et strekt møte med den ukrainske sjefssykepleieren, som beskrev hverdagen til sykepleiere i Ukraina.<br>
ICNs norske styremedlem, Karen Bjøro og Trine Sevaldsen
ICNs norske styremedlem, Karen Bjøro bidro som aktivt under konferansen både på og bak scenen. Her på den nordiske aftenen sammen med fylkesleder Trine B. Sevaldsen.
ICN president dr. Pamela Cipriano og nestleder Gjermund Ø. Moe
Øverste leder for ICN er president dr. Pamela Cipriano fra USA, en flott representant for verdens sykepleiere. Her sammen med nestleder Gjermund Ø. Moe.