Faget må være i front

Ingvild Kjerkol

- Faget må være i front, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i årets kommunetale. Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF.

Statsrådens tale åpnet Helsekonferanse 2023 i regi av KS. Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen var til sted på konferansen. Etter talen sa hun at helse- og omsorgsministeren bør være tydelig på at vi står i en krise nå, det er ikke en krise som kommer.

- Vi trenger kompetanse som kan fange opp de grunnleggende behovene og se pasientens utvikling. Det er fint at Kjerkol snakker om fastlegekrisen, med det her er en sykepleierkrise. Det er en kompetansekrise i sykepleiertjenesten, sa Lill Sverresdatter Larsen.

Lill Sverresdatter Larsen
Etter helse- og omsorgsministerens tale var det stor interesse blant mediene for å høre forbundsleder Lill Sverresdatter Larsens reaksjoner. Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali.

Forbundslederen var også opptatt av at ledelsesstrukturen må endres i kommunehelsetjenesten.

– Jeg er glad helseministeren sier at ledelsesstrukturen må endres, slik at lederne i kommunehelsetjenesten faktisk kan lede og ikke bare administrere sine ansatte. I dag har sykepleierlederne i kommunene en median på 93 personer. Det er altfor mange til at du kan drive ledelse, sa hun til Sykepleien.