Faggruppemedlemmer presenterte og representerte på ETNA konferanse i Danmark

Ana Carla Schippert og Ruben Jervell Pettersen

Styremedlemmer Ana Carla Schippert og Ruben Jervell Pettersen er fornøyde deltakere på ETNA konferanse

Styremedlemmer Ana Carla Schippert og Ruben Jervell Pettersen representerte faggruppa og presenterte også eget arbeid på konferansen. Ana Carla Schippert la fram resultater fra en systematisk oversikt om torturoverleveres erfaringer med behandling i somatiske sykehus. Ruben presenterte funn fra sin masterstudie om innvandrere fra Øst-Afrika med rusproblemer og dere erfaringer med tilgang til helsehjelp. Begge temaene ble møtt med interesse og mange deltakere hadde spørsmål både om studiene og om faggruppa

I løpet av konferansen ble en rekke spennende studier og prosjekter presentert. Transkulturell omsorg innen jordmorfaget, kulturell kompetanse og forståelse, barrierer og tilretteleggere for transkulturell omsorg og sykepleiere med migrantbakgrunn var noen av temaene.

Jonas Debesay, medlem av faggruppa og professor i migrasjon og helsetjenester på OsloMet representerte Norge og faggruppa i paneldebatt hvor temaet var: Revolutionizing Transcultural Care – Reflecting, exploring, and responding to global health and care challenges. Et relevant og aktuelt spørsmål gitt den nåværende globale helsesituasjonen.

For mer informasjon om program og innhold se konferansens nettside.